"Vi älskar känslan av balanserade och välmående hundar"
Det är drivkraften i allt vi gör.

Om oss

Vi på Flockens tror på att möta varje hund och ägare på ett individuellt plan. Vi är inte fast i specifika träningsmetoder utan tror på att anpassa efter varje ekipage.
Vi har dock en grund och det är att utgå från rätt sinnesstämning för att hjälpa hund och ägare att känna harmoni och balans.
Hundar påverkas ytterst av oss tvåbenta. Därför jobbar vi även med att hundens ägare ska få förståelsen för hur denne påverkar hunden både psykologiskt och fysiologiskt och kunna förändra ev beteenden, tankar och känslor.
Vi vet också att det är viktigt att jobba mot mål, stora mål och mer kortsiktiga delmål. Vi är handlingskraftiga och handleder hundägaren så att det blir rätt och känns rätt.
Vi hjälper till att göra det enkelt för hunden att förstå vad vi vill, då kan vi reducera stress och frustration.
Till oss kommer hundar från hela landet. Både på pensionat och privatträningar och vi välkomnar alla hundar.

Flockens i media:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/sa-kan-du-hjalpa-din-skottradda-hund

https://podcasts.nu/avsnitt/mental-traning-by-unestal/54-gar-det-att-coacha-en-hund-F8dllJndMq

https://sverigesradio.se/artikel/hogt-tryck-pa-hunddagis-fullbokat-och-ganska-lang-ko

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/hon-tar-hand-om-skottradda-hundar-under-nyarsafton

Linnea, kallas Linn - föreståndare

Jag är 40år och har 3 egna hundar, Bonde en schäferhane (född 2015), Piga är en petit brabancon (född 2016) och Lilla-Apan en petit brabancon (född 2020). Piga är mamma till Lilla-Apan.

Har arbetat med hundar sedan 2005 och inriktat mig på hundar med problembeteenden. Jag håller inte bara kurser för “problemhundar” utan även vardagslydnadskurser, valpkurser och lite annat smått och gott.

Senaste tiden har jag läst olika utbildningar för människor. Jag vill även kunna hjälpa hundägare att må ännu bättre. Så 2020 utbildade jag mig till ICC Coach på Unestål education (ICC=Internationellt Certifierad Coach).

2020 påbörjade jag även utbildning till mentaltränare, det tar några år innan jag är klar med den.

2021 har jag också utbildat mig till NLP practitioner.

Erica

Är 27år och kommer från Boden. Hon har jobbat på Flockens sedan mars 2019. Nu bor här tillsammans med sina 3 bordercolliehanar Sane ,Check och High. Erica tränar och tävlar aktivt med sina egna hundar och har deltagit i SM i flera grenar.

Erica är en bra resurs här på Flockens. Hon har stor kunskap och erfarenhet av att träna och hantera hundar. Erica håller även kurser här, främst med inriktning på tävling inom spår, agility och lydnad.

När hon inte är här på Flockens, jobbar hon på försvarsmakten som fodervärdskonsult och hjälper till med de unga hundarna som är utplacerade i familjer innan dem förhoppningsvis blir godkända för att utbildas till tjänstehundar.

Sabina

Är 22år och bor tillsammans med sin jaktlabrador Wolt som är född i aug 2020. Hon började jobba här på Flockens i november 2019. När Sabina gick på gymnasiet gjorde hon sin skolprao hos oss i 3 veckor. Hon gick då på Kvinnerstaskolan med inriktning naturbruk-hund.

Sabina är även utbildad djurvårdare med D9 kompetens.

Sabina och Wolt tillbringar mycket tid på träningsplanen och kör lite olika grenar bla rallylydnad, nosework, apportering och spår. Dem har börjat tävla lite smått. Sabina håller valp-, vardagslydnad- och unghundskurser här på Flockens.

Tilde

Började jobba här hösten -20. Hon är en 22årig tjej som bor i Fjugesta tillsammans med sina två hundar Bosse och Douglas. Bosse är en äkta blandras av okänt ursprung och Douglas är en mittelspitzmix, Tilde har nyligen (januari 2022) övertagit båda genom länsstyrelsen. Dem håller på att lära känna varandra och framtiden får utvisa vilka aktiviteter hundarna gillar.
När hon inte är på jobbet tillbringar hon mest tid i stallet hos sina fjordhästar.

Tilde är en positiv, glad och fin person att ha i vårt gäng.

Victoria

Hoppar in och jobbar extra hos oss. Hon har jobbat här i många år vid sidan av sina juridikstudier.
Nu jobbar hon hos polisen och stöttar upp oss vid behov.

Victoria har en “sheltie” Shetland sheepdog som heter Zero på drygt 2 år. De tränar intensivt på grunder inför framtida lydnadstävlingar. Hon spenderar även tid i ett stall där hon hjälper till med hästarna.

Copyright 2022 © Flockens Hundcenter
Vi använder cookies för att förbättra vår mätning av besöksstatistik.
Genom att klicka “Godkänn” ger du ditt samtycke till att cookies sparas i din webbläsare i detta syfte.
Läs mer i vår integritetspolicy för ytterligare information.