"Vi älskar känslan av balanserade och välmående hundar"
Det är drivkraften i allt vi gör.

Om oss

Vi på Flockens i Örebro tror på att möta varje hund och ägare på ett individuellt plan. Vi är inte fast i specifika träningsmetoder utan tror på att anpassa efter varje ekipage.
Vi har dock en grund och det är att utgå från rätt sinnesstämning för att hjälpa hund och ägare att känna harmoni och balans.
Hundar påverkas ytterst av oss tvåbenta. Därför jobbar vi även med att hundens ägare ska få förståelsen för hur denne påverkar hunden både psykologiskt och fysiologiskt och kunna förändra ev beteenden, tankar och känslor.
Vi vet också att det är viktigt att jobba mot mål, stora mål och mer kortsiktiga delmål. Vi är handlingskraftiga och handleder hundägaren så att det blir rätt och känns lätt.
Vi hjälper till att göra det enkelt för hunden att förstå vad vi vill, då kan vi reducera stress och frustration.
Till oss kommer hundar från hela landet. Både på pensionat och privatträningar och vi välkomnar alla hundar.

Flockens i media:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/sa-kan-du-hjalpa-din-skottradda-hund

https://podcasts.nu/avsnitt/mental-traning-by-unestal/54-gar-det-att-coacha-en-hund-F8dllJndMq

https://sverigesradio.se/artikel/hogt-tryck-pa-hunddagis-fullbokat-och-ganska-lang-ko

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/hon-tar-hand-om-skottradda-hundar-under-nyarsafton

Linnea, kallas Linn - föreståndare

Jag är 42år och har fyra egna hundar, Bonde en schäferhane (född 2015), Piga är en petit brabancon (född 2016), Lilla-Apan en petit brabancon (född 2020), Puma en griffon bruxellios (född 2022) & Panda en petit brabancon (född 2023). Jag har en liten uppfödning av griffon. Det glädjer mig att se hur mycket tiden hos uppfödaren kan påverka valpens framtida liv.

Har arbetat med hundar sedan 2005 och inriktat mig på hundar med problembeteenden. Jag håller inte bara kurser för “problemhundar” utan även vardagslydnadskurser, valpkurser och lite annat smått och gott.

Senaste åren har jag även läst olika utbildningar för människor. Jag vill också kunna hjälpa hundägare att må ännu bättre. Så 2020 utbildade jag mig till ICC Coach på Unestål education (ICC=Internationellt Certifierad Coach).

2020 påbörjade jag även utbildning till mentaltränare, det tar några år innan jag är klar med den.

2021 utbildade jag mig till NLP practitioner.

2023 har jag börjat lära mig tapping och effekterna på hundarna är fantastiska. Ser fram emot hur mycket detta kan hjälpa!

Tilde

Jag började jobba här på Flockens hösten -20. Är 24år och bor i Vintrosa tillsammans med sambo och tre hundar Bosse, Douglas & Alice. Bosse är en äkta blandras av okänt ursprung, Douglas är en mittelspitzmix & Alice är en beagle.
Hundarna är med på allt och tränas gärna i agility.
Jag är utbildad hundinstruktör och håller kurser här på Flockens, ni träffar mig främst på valp och vardagslydnadskurser och såklart på våra roliga aktiveringspromenader. Jag drivs av att hjälpa hundägare och hundar att få till en riktigt bra vardag tillsammans med allt vad det innebär.

Jag gillar också att ha koll på saker och fixar gärna med detaljer i arbetet och har stenkoll på allt som rör vår dagisverksamhet.

Camilla

Jag heter Camilla och arbetar extra på dagis och pensionatet. Jag är en 40år och har lång erfarenhet av att jobba med hundar. Har varit med här på Flockens sedan öppning 2014 och stöttar fortsatt upp vid behov.

Jag har en engelsk staffordshire bullterrier som heter Douglas och två petit brabancon hanar som heter Yoda & Puck samt en blandrastik som kom in på äldre dagar. Hon heter Naja. Jag är utbildad hundinstruktör och problemhundsutredare, och håller i allt från valpkurser till problemhundsutredningar här på Flockens.

Jag gillar att vara igång, är driven och fokuserar lösningar. Jag utbildar mig också inom mentalträning och har genomgått NLP practioner på Unestål education. Det är inte bara hundarna jag hjälper utan även hundägare.

Jolinn

Jag heter Jolinn är 24 år och bor i centrala Örebro med min sambo och hund Zeus, en liten dvärgpudel hane på  4 år. Intresset för hundar har funnits så länge jag kan minnas, har alltid velat ha min egna hund. Men fick aldrig någon när jag bodde med mina föräldrar, så jag har tagit hand om andras hundar. När jag flyttade hemifrån kom Zeus in i familjen. Om allt går som vi vill så har vi en jaktlabrador tik i början / mitten av 2024. Jag har jobbat med allt från McDonalds, Systembolaget till att vara butikschef på en möbelaffär, men inget har känts helt rätt. Därför valde jag att byta riktning helt och utbildade mig till hundskötare. Att få jobba med sin ”hobby” är det bästa som kunde hända. Zeus är en riktig familjehund och vi tränar mest på skoj som tillexempel agility. Tanken med jaktlabradoren är att främst träna apportering. På min fritid är jag gärna ute i naturen eller umgås med mina nära och kära eller varför inte både och?

Josephine

Jag heter Josephine, 22 år och bor i Odensbacken utanför Örebro. Jag bor i ett hus tillsammans med min fästman Oliver, våra hundar Mira och Teddy samt katten Ozzy. Jag har också en häst, en fjordning som heter Ahrvid. Mitt intresse för djur har alltid varit stort och jag har sedan barnsben haft djur runt mig, allt från stora hästar till små hundar. Det har alltid varit en självklarhet att jag ska arbeta med djur, därför blev det inte svårt att tacka ja till ett jobb på Flockens. Med mina hundar vill jag fokusera på ett långsiktigt hållbart hundägandeskap och testa på lite olika saker. På fritiden är jag ambassadör för ett försäkringsbolag med inriktning häst, jag tycker om att rida, umgås med familj och djur.

Alva

Jag heter Alva och är 26 år gammal, flyttade från Sala till Örebro 2022. Jag har alltid varit intresserad av djur, speciellt hundar, men som liten var jag allergisk mot de flesta pälsdjur. Men på något mirakulöst sätt började min allergi försvinna runt 8 års ålder och då började jag vara mycket med min mormor som alltid haft flera hundar i sitt hem och där växte mitt hundintresse ännu mer. För mig känns det som att jag vill ta igen all förlorad tid från mina tidigaste år utan hundar i mitt liv eftersom jag mår så bra av att vara bland hundar, varesig det gäller min egna hund eller andras.

Jag har en jaktlabrador hane som heter Falcon och han är född 2014, han är egentligen min mormors hund men sedan han var valp har han velat bo hos mig så därför har han blivit som min egna hund. Falcon och jag tränar lite apportering för skojs skull och annars följer han gärna med och sover i tält när vi är ute och vandrar!

Copyright 2024 © Flockens Hundcenter
Vi använder cookies för att förbättra vår mätning av besöksstatistik.
Genom att klicka “Godkänn” ger du ditt samtycke till att cookies sparas i din webbläsare i detta syfte.
Läs mer i vår integritetspolicy för ytterligare information.